Astrid Lindgren

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."
Astrid Lindgren


"Två ting hade vi som gjorde vår barndom till det den var – trygghet och frihet."
Astrid Lindgren




"Lever vi inte i ett fritt land kanske? Får man inte gå hur man vill?"
Pippi i Pippi Långstrump


"Farbror Melker, vet du vad? Om du inte kan skriva så att jag förstår det, då kan du lika gärna sluta upp."
Tjorven ur Vi på Saltkråkan


Astrid Lindgren måste nog vara den klokaste människa som någonsin existerat!


Barnkonventionen

Nu är jag i princip färdig med uppsatsen som ska lämnas in i veckan. Jag har våndas jätte mycket över att behövs skriva den här, men när jag väl kom igång så var det faktiskt rätt så roligt! Uppgiften ska handla om omsorg, etik och lärande och det är faktiskt riktigt intressant.

Jag fastnade på Unicef hemsida och på FN:s barnkonvention som är en källa till uppsatsen. Det fanns massvis med rörande bilder och starka ord.


7 Januari 2012

Idag är Alice precis 2 år och 1 månad ♥

Igår bakade vi chokladbollar och blåbärskaka. Alice farmor och farfar var förbi och fikade och senare var vi hos Christian och Marika och åt middag. Trevligt när hela familjen är samlad! :)

När vi kom hem vid halv tio på kvällen såg jag New Moon som gick på tv och sen var det bara att gå och sova. Nu har vi precis ätit frukost och jag ska strax klä på mig och gå ut med Alice. Jag tänkte att kameran ska få följa med så det kankse blir några bilder här senare.

Hoppas att ni får en bra Lördag! Massor av kramar ♥









Full koncentration ;)


Bilder

Vi har nu en ny sladd till våran kamera och när jag skulle föra över bilder hittade jag en hel massa bilder från i sommras/höstas!
















Välkommen 2012!

...något sen jag vet.


Ny design här på bloggen och jag tänkte att jag skulle bli lite bättre på att blogga nu. Jag är nog inte ensam om att tänka så kankse? Att försöka bli lite bättre varje år. Tanken är väl inte så egentligen. Det här är ju för mig bara en rolig sak jag gör och ett verktyg för att dokumentera.

Jag hoppas att ni allihopa har haft en fin nyårsafton och en bra start på det nya året! Själv har jag bara varit hemma och njutit av min "ledighet" (som dessvärre snart är över). Jag har faktiskt inte pluggat nästan alls, förutom renskrivit en text som ska redovisas nu på måndag. Annars jag jag inte gjort något alls, så det blir full rulle nu till veckan då jag har en uppsats som ska in!

Ajja, nu orkar jag faktiskt inte tänka på det. Jag kilar till soffan iställer och ser Capten America med Jon.

Kram kram ♥


RSS 2.0