Att fatta rätt beslut

Godmorgon!

Jag har precis ätit frukost och klätt på mig. Jon och Alice ligger och sover. Jag börjar jobbbet klockan sju. Jobbade till nio igår kväll och det känns alltid lite extra tungt när man ska upp tidigt morgonen därpå.

Det börjar närma sig. Nästa vecka får jag mest troligt veta om jag kommit in på universitetet. Jag har sökt sjuksköterska i första hand och förskollärare i andra. Börjar dock mer och mer känna att jag vill komma in på förskollärare. Att jobba som barnmorska har alltid varit mitt drömyrke. Jag vet att jag vill jobba med människor, framförallt barn. Att jobba med barn i vardagen, lära, kreativitet och tänkande är något som nu i efterhand och en massa velande fram och tillbaka börjar kännas som något intressant och kankse lite mera jag. Att jobba med sjukdommar, mediciner och i den miljön är något som jag börjar känna mig lite mätt på.

Så vill jag inte att jag ska känna när jag står där med mig sjuksköterske examen. Jag vill ha en jobb som känns utmanande, stimulerande och där jag både vill och kan utvecklas. Det är svårt, jätte svårt att veta! det är omöjligt att veta. Jag kan bara försöka föreställa mig. Nåja. det blir säkert bra. Jag ska försöka fatta rätt beslut och jag tror att jag vet, bara tror.


Nu ska jag snart kila iväg till jobbet!
Ha en bra lördag! Kram

Höstkläder

Alice växer så att det knakar! När sommaren är slut blir det en storrensning i hennes garderob. Jag ska köpa lite fler förvaingslådor och sortera in hennes kläder som har blivit för små. Det mesta är på gränsen till för smått och för kort. Det blir att skaffa nytt till hösten. Hoppas att hon kan ha sin vinteroverall nu i vinter också. Köpte en större storlek förra vintern för att hon förhoppningsvis ska kunna ha den nu i vinter också. En jacka har hon iallafall och vindbyxor.

Jag har blivit helt kär i Lundemyr of swedens kläder. Jättefina, enkla och 100% ekologiska. Hennes första tröja hon hade på sig när hon föddes (förutom BB-dressen) var av det märket (köpt av Felicia).

Kolla in de här söta kläderna!



 



http://www.lundmyr.com/


20 Juli 2011



När hon själv får bestämma vad hon vill ha på sig ;)


Alice 19 månader

Idag är Alice 19 månader. Fick det är i mejlen idag från pampers. Stämmer bra faktiskt :)

Ditt barn 19 månader

LYSSNA PÅ MIG När orden saknas, måste ditt barn hitta andra sätt att kommunicera sina tankar, känslor och frustrationer. Tråkigt nog för föräldrarna, är ett fysiskt uttryckt raseriutbrott oftast det mest effektiva sättet för barnet att visa sina känslor och göra sig hörd. När barnets personlighet utvecklas, visar hon eller han också hela känsloregistret, sitt engagemang i omvärlden och sin önskan att göra intryck. Småbarn kan ofta vara oresonliga när de bestämt sig för något. Eftersom det är ditt jobb att styra barnet i rätt riktning, kan det vara skönt att tänka på att ingen är perfekt. Du måste inte alltid ha de rätta svaren när du hanterar riktigt svåra föräldrautmaningar. Vi upplever alla svåra stunder när vi ifrågasätter oss själva. Att prata med andra föräldrar om krånglande barn, och att kunna skratta åt de mest pinsamma eller frustrerande stunderna, kan hjälpa dig att få perspektiv på det hela.




Mitt älskade hjärta ♥


7 Juli 2011

Ännu en varm sommardag! Underbart. Jag börjar att jobba halv fyra så jag har nästan hela dagen hemma och kan bara njuta av solen. Alice sover middag nu och jag ska passa på att kila ut på altanen och sola :)

Ha en underbar dag ♥



Barnvagns djungeln

I lördags köpte vi en ny vagn åt Alice. En vagn som hon kan ha så länge som hon vill åka vagn, ungefär 3+. Det blev en brun Emmaljunga scooter, en jätte mysig, ombonad och praktisk vagn som fungerar att köra med både på vintern och sommaren. Ni som har varit i den situationen att köpa vagn vet vilken djungel det är att söka och hitta en barnvagn som passar jusst er.

Den förra vagnen var både en sitt och liggvagn. Liggvagnen var jätte fin, men sittdelen var värdelös. Nu är jag iallafall jätte nöjd och jag vet att den här passar sålänge hon vill åka.




Tisdag

Godmorgon alla morgonpigga. Jag vaknade 05.00 i morse, hade alarmet på 05.30. Jag vaknar nästan alltid före alarmet ringer. Jon och Alice ligger fortfarande och sover, känns lockande att krypa ner i sängen med dom, men då vet jag att jag blir trött igen...så jag sitter kvar och äter upp min gröt och laddar inför jobb 07.00.

Jag har delat tur idag. Slutar första passet 12.00 och börjar nästa 16.00 igen. Så jag har några timmar hemma idag. Det är tur att jag har nära till jobbet, att jag inte jobbar i luleå. Då hade det varit onödigt att fara hem mellan turerna och dessutom jätte dyrt.

Dagiset är stängt under juli månad så Alice är hos min mamma idag, igår och de dagar vi jobbar och hon är ledig. Jätte snällt av henne och Ida som ställer upp ♥ ♥ ♥

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen går jag nog och snosar lite på tröttisarna i sängen iallafall.

Ha en bra dag!

RSS 2.0