Pictures

Min lillasyster har fotat en massa jättefina bilder på Alice till ett skolarbete. (Kvalitén på bloggen är ju som sagt inte den bästa)








Morgonmys


Morgonmys med stumpan i morse. Med tända ljus och vakna med the voice i bakgrunden. Nu börjar det verkligen vara mörkt på mornarna. Det är faktiskt ganska mysigt, men inget jag hade velat ha året om. Skönt att vi får ha båda delarna. Både sommar och vinter-halvår. Kan vara skönt att under en period riktigt krypa ihop i mörkret och känna att man kan unna sig soffmys, massa bra tvserier, tända ljus och raggsockar.

Börjar känna att jag får tillbak en massa vinterkänslor från förra året när jag vid den här tiden var hög gravid. Jag tycker nu att allt kändes väldigt mysigt och jag inser att alla våra svängar fram och tillbak till förlossningen, allt väntande i väntrummet, alla promenader på sjukhuset, alla bilturer mitt i natten och tiden på BB var riktigt mysigt! Klart- tänker ni säkert. Men jusst då var jag så överväldigad med alla känslor att det var svårt att tänka klart. Då ville vi inget hellre än att våran lilla bebis skulle komma ut! Alla tankar var vid att hur det skulle kännas att hålla henne, lukta på hennes hals, hennes små fötter, hennes små händer. Även all oro, rädsla för att något skulle gå fel, att något skulle hända våran lilla ängel.

Nu kommer en massa känslor tillbak, alla minnen. Snart ett år efter Alice föddes. En massa underbara känslor.
Nu blev det ett långt inlägg igen. När jag väl börjar vara emotionell har jag svårt att sluta, haha. Hoppas jag inte tråkar ut er allr för mycket ;)

Hoppas ni får en bra torsdag! Kram




Amning

Igår var jag, Sandra och Felicia på idol på arcus. Min 20års-present från flickorna ♥ Det var verkligen jätte roligt. Även första gången jag var borta från Alice längre än typ två-tre timmar. Det gick faktiskt jätte bra. När jag kom hem vid ett-tiden låg trollet och sov brevid Jon i soffan. Hon hade tydligen inte gråtit nästan någonting på hela kvällen. Det känns jätte bra. Var dock alldeles blöt i bröstmjölk när jag kom hem. (Ja, att sluta amma var svårare än vi trott.) Det är inte bara en väldigt känslosam grej att sluta (för både mig och Alice) utan även en praktisk sak. Överväger dock att sluta, nätt och jämt. Gäller bara att ta tag i det och förbereda sig på tårar. Gör så ont att hålla hon borta från det som ger henne den störtsa tryggheten. Det handlar inte längre om att hon liksom ammar för att äta, utan det handlar om att hon söker tröst, trygghet och värme. Fast jag vet att hon får den tryggheten och värmen ändå.

Hon blir dock mer och mer självständig för varje dag som går. Hon vågar släppa taget om mig mer och mer. Så jag har velat att hon ska få ta sina steg i sin takt om jag så säger. Låta hon våga "släppa taget" i den takt hon tycker är okej, därför har jag inte velat stressa henne att sluta amma. För jag vet att hon kommer att göra det ändå. Nu handlar det mer bara om att hon några få gånger per dag vill ligga i min famn och mysa. Är hon inte med mig så går det ju bra ändå. Så det är ju inget hon behöver eller måste ha. Nåja, vi får se hur det utvecklar sig den här närmsta månaden. Annars får vi hjälpas åt att sluta och visa att hon kan få trygghet på annat sätt. Mammas lilla ängel ♥


Socker








Världens vackraste ♥


12 November 2010





Busungen sover. Klottret på hennes arm är efter hennes äventyr i pennlådan och en blå tuchpenna, haha


10 November 2010







Alice för allvarlig disskusion vid matbordet, tss.


Lekland

Idag har jag och Alice varit på leos lekland med Linus, Ida och Sandra. Mysigt! Blev en massa lek bus och bollhavet var Alice favorit, haha. Det värmer så mycket i mitt hjärta att se hur mycket Alice utvecklas för varje dag. Hon blir bara mer och mer självständig. Men hon håller alltid koll på mig! Haha. Det är så gulligt att jag blir tårögd när hon med jämna mellanrum vänder sig om för att se vars jag är och ger mig en massa pussar ♥

Det var iallafall med två jätte trötta ungar som vi begav oss hemmåt med. Båda två slockade i bilen.

Nu ska jag ta och byta blöja på prinsessan som har suttit och klämt i mitt knä, tss.





2 November 2010

Jag har en lååång inköpslista till Alice på Polarn o Pyret, detsvärre är det ju inte det billigaste stället att handla kläder på men dom har absolut den bästa kvaliten och den finaste kläderna. Det här hade jag bla tänkt köpa.

 




 

Jag älskar den senapsgula koftan! Jag ser framför mig Alice med sina kopparfärgade lockar med ett par röda gummistövlar och ett rött paraply...haha. Nej kankse inte, men det är lite Lotta på bråkmakargatan över den. Skulle iallafall passa Alice kopparlockar ;)

Nu ska jag äta middag. Kram på er ♥


2 November 2010



Herregud, vars tog tiden vägen!? Alice blir ett år nästa månad, det är helt sjukt. Jag tycker att det kändes som förra månaden vi kom hem från BB med en alldeles nyfödd Alice. Det är nu när vi har en liten som man inser hur fort tiden går egentligen. Det här har varit det bästa, mest omtumlande och det mest otroliga år i hela mitt liv. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga. Det är sant, tiden flyger verkligen bara iväg. Det gäller att ta vara på alla dagar och njuta! Livet är verkligen underbart ♥


Speed of Sound

Idag for Jon ner till falun och kommer hem om en vecka. Tungt. Kommer att sakna dig så ♥




Bjuder på en underbar låt av Coldplay - Speed of Sound


RSS 2.0